Header image  
Kultur, politikk, vitenskap, filosofi  
 

 
 
Tanker teller
 

HonestThinking er viet til
kultur, politikk, vitenskap og filosofi
:

Generelt manifest
Innvandringspolitisk manifest
Permalenker

 


Engelske politifolk forteller om redselsdøgnene i 2011

20.07.2012. Et år efter de værste optøjer i Englands nyere historie giver 130 engelske politifolk deres version af fire rædselsdøgn, hvor de måtte kæmpe mod tusindvis af uromagere, der i en voldsrus plyndrede butikker, brændte biler af og hærgede i London, Birmingham, Liverpool og andre byer. Den danske avisen Information har oversatt en en lengre reportasje om saken fra The Guardian, og her er noen utdrag:

To mandskabsvogne fyldt med urobetjente kører i høj fart gennem gaderne i Tottenham i det nordlige London. På forsædet af forreste køretøj bruger en 29-årig betjent sin iPhone til at finde vej frem til optøjerne.

Forstærkningerne har været for længe undervejs, erkender politiet. Men omkring midnat strømmer der politistyrker fra hele London til Tottenham. »Jeg vidste, kolleger var såret. At der brændte bål i gaderne, og at uroen var ved at være ukontrollabel,« fortæller betjenten. »Så det gjaldt om at få gutterne derover i en fart.«

Mens de to mandskabsvogne nærmer sig optøjerne, udsender politiradioen en strøm af dårlige nyheder. »Sribevis af kolleger er sårede. Kollega nede, kollega såret, vi skal bruge en læge, en kollega mere er nede, vi kan ikke finde den og den, ved nogen, hvor han er?«

Politibusserne har kørt 32 kilometer fra Sutton i det sydvestlige London, da de uforvarende havner direkte i centrum for optøjerne på Tottenham High Road.

»Pludselig hagler det ned over os med mursten, flasker og stilladsdele. Og vi var ligesom … For fanden mand, okay, det sker rent faktisk nu.«

Busserne kører videre, passerer flere udbrændte politibiler og en dobbeltdækkerbus, der er omspændt af flammer. »Der blev bare ved med at være smadrede vinduer og sten, og jeg tænkte: ’Det her er ikke virkelighed, det er som en filmoptagelse’.«

Betjenten – en af de 130 politifolk, som The Guardian og London School of Economics har interviewet til en undersøgelse af sidste års engelske optøjer – var på vej mod en oplevelse, han aldrig vil glemme.

»Jeg tænkte bare: Hvor meget længere kan det her blive ved? Det er jo det rene helvede,« siger en 52-årig inspektør, som blev slået bevidstløs kort efter sin ankomst til Tottenham. »Hvis nogen af mine betjente går i aktion nu, løber de os over ende. Og myrder os.«

Optøjerme i Tottenham har varet fire timer. En protest over politiets nedskydning, to dage tidligere, af en lokal borger, Mark Duggan, har udviklet sig voldeligt. Der er plyndringer i gang tre kilometer mod vest i Wood Green. Stadig ved hjælp af sin iPhone guider betjenten politibusserne gennem brun røg og forbi flammende bygninger ad gader, der er oversået af sten og andet kasteskyts.

[...]

Plyndringer
Mens førstedagen af de engelske optøjer er præget af intens vold mod politiet, domineres andendagen af omstrejfende bander, der i stor stil udplyndrer butikker og varehuse. Nogle af de mest vanvittige plyndringer sker i Brixton i det sydlige London.

[...]

Imens betjentene forsøger at fastbolte døren, bliver der slynget en mursten ind gennem bagruden.

»Min kollega bagude begynder at råbe: ’Ruden er knust, ruden er knust’! Min anden kollega forsøger stadig at holde døren lukket. Jeg tror ikke, han har fået sat sikkerhedslåsen ordentligt på, og lige pludselig kommer der den her machetekniv igennem, der ligesom begynder at hugge ud efter hans hånd. Godt at han havde sine handsker til at beskytte sig,« siger hun.

[...]

Men volden mod politiet [i Liverpool] er lige så intens som i London. Politiet bliver angrebet med golfkøller og benzinbomber. En kvindelig betjent ser uromagere trække ejendomsmæglerskilte op af jorden og bruge de spidse ender til at angribe politiets heste. Hadet mod politifolkene er indædt. »De hader os helt vildt,« siger en anden Liverpool-betjent. »Det stammer fra bandementaliteten. De er som et helt ulvekobbel.«

Les artikkelen i sin helhet hos Information.

 


Forskere påviser korrelasjon med genetiske markører

Nasjonale IQ-nivåer. Illustrasjon: Wikipedia.

18.07.2012. En studie har upptäckt ett samband mellan genetiska markörer som kallas haplogrupper och intelligens. Sverige har än så länge haplogrupper som sätts i samband med hög intelligens. Nordafrika och Mellanöstern domineras av haplogrupper som korreleras med lägre intelligens. I studien ingick länder från Europa, norra Afrika samt Mellanöstern, i følge Fria Tider. Studien det henvises til er publisert i fagtidsskriftet Intelligence, av mange regnet som det ledende i verden når det gjelder intelligensforskning. Fria Tider kommenterer de aktuelle forskningsresultatene slik (utdrag):

Tidsskiften Intelligence har publicerat en kollegialt granskad artikel i sitt julinummer, i vilken ett samband mellan vissa evolutionära DNA-markörer och kognitiv förmåga har konstaterats. Kognitiv förmåga är i studien definierat som en sammanvägning av intelligens, representerat av IQ och elevers provresultat i olika internationella mätningar som PISA, TIMSS, PIRLS. I studien ingick 47 länder från Europa, Mellanöstern och Norra Afrika. De evolutionära markörerna för kognitiv förmåga som det handlade om var Y-kromosomens DNA-haplogrupper. Forskarna kunde konstatera sambanden genom att jämföra ländernas kognitiva förmåga med distributionen av dessa haplogrupper.

En haplotyp är en genetisk sekvens på en enda koromosom. Det kan vara en grupp gener eller genetiska markörer som ligger efter varandra. En haplogrupp är en grupp liknande haplotyper som har ett gemensamt evolutionärt förflutet.

Inom populationsgenetik finns det två huvudsakliga typer av haplogrupper. Y-kromosomens DNA-haplogrupper (Y-DNA) ärvs från far till son men inte till döttrar. Mitokondriellt DNA (mtDNA) ärvs från moder till barn. Y-DNA och mtDNA kan inte blandas från båda föräldrarna utan ändras bara genom slumpvis mutation. Mutationen blir en markör som överförs till framtida generationer. Personer med en gemensam haplogrupp har således ett gemensam evolutionär förfader. Detta innebär att alla med en viss Y-DNA-haplogrupp har en gemensam anfader och alla med samma mtDNA-haplogrupp har en gemensam anmoder.

Haplogrupper sätts i samband med större genetiska mönster och utgör en god grund för att testa evolutionära teorier. Fördelen med att använda haplogrupper är att de har ett enda ursprung och är specifika för en population. Haplogrupperna har antagligen själva inga gener som påverkar intelligensen. Däremot har det naturliga urvalet av gener som har relevans för intelligensen påverkats och följt med haplogruppernas spridning.

I studien användes bara Y-DNA. I Europa är mtDNA mer jämnt geografiskt fördelat och kan inte användas för att på ett pålitligt sätt indikera härkomst. En möjlig anledning till detta tros vara att kvinnor historiskt sett migrerade längre sträckor än män.

Varför en del länder är framgångsrika medan andra inte är det är omtvistat. Men många studier har visat att kognitiv förmåga som intelligens, kunskap och intelligent användning av kunskap är det viktigaste för att individer och samhällen ska växa och nå välstånd.

[...]

Y-kromosomens DNA-haplogrupper har med största sannolikhet inga gener som direkt påverkar intelligensen, utan det har skett en närliggande evolutionär utveckling där det naturliga urvalet för gener som relaterar till intelligens är positivt. Därmed finns det en möjlighet att relatera haplogrupper till intelligens och kognitiv förmåga. Tillsammans förklarar de här sju haplogrupperna mellan 32 och 51 procent av variationen mellan länders kognitiva förmåga.

Detta ger stöd till påståendet att intelligens härrör från både nutida och evolutionära miljöfaktorer. Författarna bakom rapporten skriver: ”Detta tyder på att dessa miljöer kan ha varit evolutionärt betydelsefulla för den kognitiva kapaciteten: Förekomsten av kärva och hårda miljöer (dvs extrem vinterkyla) tyder på att faktorer som är relevanta för kalla vintrar teoretiskt kan ha bidragit till en ökning av intelligensen bland förfäderna till dem som har dessa haplogrupper.” Det är med andra ord ingen slump att de haplogrupper som korrelerar positivt med kognitiv förmåga har nordlig utbredning.

En befolknings intelligens påverkas inte bara av evolutionen. Det evolutionen har frambringat under flera tusen eller tiotusentals år kan snabbt ändras. Det kan under tiden ha förekommit stora folkförflyttningar där människor ersätter andra människor eller blandar sig med andra.

Resultatet ger stöd till att den kognitiva förmågan på nationell nivå härrör från både evolution av gener genom det naturliga urvalet i tidigare miljöer och nuvarande miljö.

Les artikkelen i sin helhet hos Fria Tider.

 


Vil bruke vold mot islam-kritikere

18.07.2012. Militante aktivister er klare til å gi både anti-islamister og nynazister «grisejuling» om sjansen byr seg. Antifascisten «Otto» bruker gjerne vold mot de han mener er farlige, melder NRK:

- Vi organiserer oss i militante grupperinger og tar loven i egne hender, forteller «Otto» som er med i den internasjonale undergrunnsbevegelsen Antifascistisk aksjon (AFA).

[...]

Sammen med et ukjent antall andre venstresideaktivister er «Otto» villig til å dele ut harde slag, og selv tåle juling, for å bekjempe det de ser på som farlige mennesker med farlige holdninger.

- Det er ikke en form for selvforsvar. Det er direkte angrep.

[...]

Selv om politiet ser på AFA som en trussel, mener de selv at de bidrar til et bedre samfunn. Ifølge «Otto» blir folk med i AFA fordi de mener at politiets innsats, og fakkeltog mot fremmedfrykt, ikke er nok.

AFA mener de er et slags sivilt borgevern som tar saken i egne hender og opererer utenfor loven.

Les artikkelen i sin helhet hos NRK.

 


Kommet for å bli

15.07.2012. Det er neppe noen norsk politiker som vil innrømme det, men la oss like godt slå det fast først som sist: De to tusen bulgarske og rumenske statsborgerne tilhørende romfolket som er kommet til Norge i år, er kommet for å bli. Landet har fått en ny gruppe permanente innbyggere, som bare vil fortsette å vokse, skriver Christian Skaug hos Document.

 


«Därför ska vi berätta»

15.07.2012. Sverige ska monteras ned som nation. Etniska svenskar ska upphöra att existera som folkgrupp. Alla på jorden ska vara ett enda blandat, härligt färgrikt folk som fritt strömmar över de gränser som på sikt ska utplånas. Som ett steg på vägen mot det universella Utopia ska den svenska välfärdsstaten förvandlas till grus och aska. Destruktionen är i full gång. När vi inte längre har någonting att försvara har de onda krafterna nått sin slutliga destination, skriver Julia Caesar i sin siste kronikk, gjengitt hos HRS.

HonestThinking kommenterer: Caesar har rett. Når politikere, journalister og andre stadig har behov for å vri og vrenge på ting, samt for å skjønmale; når de noen ganger tyr til virkelighetsfornektelse og rene løgner; når de bruker hersketeknikker for å stoppe munnen på sine meningsmotstandere; da er det et sikkert tegn på at noe er galt.

Se forøvrig: Tilfellet Janne Gunnarsson viser at ytringsfriheten er truet i Sverige, av Gunnar Sandelin.

 


Hvor galt kan det gå?

13.07.2012. Innvandring kan gi økte spenninger, negative kulturelle endringer, og økonomiske utfordringer. Hvor galt kan det gå? Det er Nils August Andresen, ansvarlig redaktør i Minerva, som stiller spørsmålet i sin artikkel En moderat dystopi: Hvor galt kan det gå?.

 


Hva gjør du om poden konverterer til islam?

02.07.2012. Er det grunn til panikk hvis avkommet bytter ut Rihanna med Koran-resitasjon? Er neste stopp treningsleir med Al-Qaida? Det er Linda Alzaghari som spør i en kronikk i Dagbladet.

 


En drøftelse av visse momenter fra rettssaken

01.07.2012. Så er den endelig over, i alle fall er første akt over. Nattevinden kan sope med seg det som måtte være igjen av “farvellets rester” (unnskyldning til Ibsen for radbrekkingen) og ekspertkommentatorer. Skulle det vise seg nødvendig, vil de sikkert bli stablet opp foran kameralinsene igjen til nye økter, de villige og ivrige, skjønt vi kan jo håpe og be om at så ikke skjer. Jeg snakker selvsagt om rettsaken i Oslo tinghus der dommerne nå har trukket seg tilbake for å vurdere det fremlagte bevismaterialet. Dommen mot Anders Behring Breivik (ABB) skal falle 24. august. Det er forskeren med skribentnavnet Mimisbrunnr som skriver dette i sin artikkel Rett, vett og psykiatri. Han fortsetter:

De 10 ukene med rettsforhandlinger ble langt fra noe sirkus slik enkelte fryktet. Inntrykket er stort sett at hovedaktørenes har gjort en utmerket jobb: Tingretten som organisasjon, dommerne, aktoratet og forsvarerne har alle bestått prøven. De har opptrådt ryddig og verdig, arbeidet grundig og ført seg på en måte som det står respekt av.

Det store – kanskje eneste – stridsspørsmålet har vært om tiltalte er strafferettslig tilregnelig eller ikke. Jeg vil gjerne si litt om dette, samt også noe om hvordan behandlingen har vært av innkalte ekspertvitner. Rett nok besitter jeg ingen juridisk eller psykiatrisk spesialkunnskap, men slikt fravær er åpenbart ikke diskvalifiserende fra diskusjonen hverken innenfor eller utenfor rettssalen. Det jeg tar opp er kun utvalgte punkter, slike som har fanget min interesse og der jeg kanskje har en viss tilleggskompetanse utover det den jevne borger har. Jeg pretenderer langt fra å være heldekkende og heller ikke utstudert balansert.

Noen ord først om dommerne, aktoratet og forsvarerne. Så vidt jeg kan forstå, var statsadvokatene Svein Holden og Inga Bejer Engh strøkne i sin opptreden, profesjonelle til fingerspissene. Det samme gjaldt dommerne Wenche Elizabeth Arntzen og Arne Lyng, med en liten “skjønnhetsfeil” som jeg merket meg: Arntsens kommentar til Anfindsen (“vi er ikke interessert i dine meninger”; Anfindsen var innkalt av forsvarerne for å hjelpe dem med å sannsynliggjøre at ABBs syn på det norske samfunnet ikke er sinnsykelig betinget) slo meg som unødig og nedverdigende overfor et vitne som ikke på noen måte gikk utover sitt mandat. Det kan godt være at Arntzen ikke deler Anfindsens oppfatninger på viktige områder, for å si det forsiktig, men rettssalen er neppe rett sted å markere dette. Jeg håper og velger å gå ut fra at hennes bemerkning bare var en “glipp”, et tilfelle av at munnen i farten sier noe som ikke har vært innom hodet først.

[...]

Forsvarerne, allmennheten og kommentariatet har ikke forholdt seg til tvilen omkring tilregnelighetsspørsmålet på samme balanserte vis. Forsvarerne kan tilgis i sammenhengen ettersom deres jobb er å arbeide for ABBs ønske om å erkjennes som en politisk kjempe og ikke en syk mann. Lippestads prosedyre var velformulert, men etter mitt syn stedvis manipulerende i valg av perspektiv og forhold som ble drøftet. Stundom var presisjonsnivået diskutabelt. La meg bare ta et lite utsnitt fra noe som har opptatt meg, nemlig omtalen av ekspertvitnene Strømmen, Gule og Anfindsens bidrag (takk til Rustad som gjorde råteksten fra prosedyrene tilgjengelig for leserne). Hva klager jeg over? Jo, hverken Strømmen eller Gule er professorer, ingen grunn til å gi dem slike autoritetsfremmende titler, og Anfindsen har helt enkelt rett i at SSBs prognoser viste seg å undervurdere innvandringen, det er udiskutabelt. At Lippestad ikke deler Anfindsens mistanker om politisk kokkelimonke bak feilvurderingene, er en annen sak. Når det blir for mange “småfeil” i en bestemt retning i omtalen av et politisk omstridt vitnes innsats, så får man inntrykk av at det er bevisst snarere enn utslag av tilfeldig slurv (jamfør dommer Arntzens bemerkning ovenfor og, ikke minst, mediomtalen av Anfindsen som jeg diskuterte her). Da glir det hele over fra forsvarsprosedyre til å bli et politisk innlegg, og det synes iallfall jeg skjemte en ellers solid innsats.

Ytterligere tre poenger omkring Lippestads forsvar kan være verd å nevne. Så vidt jeg har fått med meg har han ikke selv forklart, og er heller ikke blitt presset på, hvorfor han har forlatt sin tidligere oppfatning om at ABB var/er sinnsyk; dette er merkelig. At han derimot under sluttprosedyren så tilsynelatende utstudert glemte å påstå primær frifinnelse for sin klient med nødrett som begrunnelse, trass i dommer Arntzens spørsmål og påminnelse, var rart, men kan vel forklares med at mannen var grundig trett og lei av alt sammen. Helt til sist finner jeg det uprofesjonelt at en forsvarer klapper i retten for noe et vitne forteller, uansett hvor rørende historien er. Som djevelen har også Breivik rett til en advokat, og da en som unnlater å ta offentlig avstand fra sin klient.

Les artikkelen i sin helhet hos Document.

 


Arkiv over tidligere norske forsider

 


Home page.

 


 

 
 Søk i HonestThinkingSome material has been made available in English.

 


Stiftelsen Fritt Ord innvilget meg i 2008 forfatterstipend. Resultatet er det politiske essayet Selvmordsparadigmet, som ble lansert på Litteraturhuset i Oslo 6. mai 2010.

Min tese er at den vestlige sivilisasjon er i ferd med å begå selvmord, og at det som ødelegger sammenhengs- og bærekraften i våre samfunn, er en serie med forhold som har sine røtter i et intellektuelt paradigme som nekter å snakke sant om menneskets natur, og som derfor fører oss inn i skjønnmalende utopier på det ene området etter det andre. Satt på spissen kan man si at vi som samfunn primært er opptatt av hvilken politisk virkning ulike utsagn har, og i mindre grad opptatt av om utsagnene stemmer med virkeligheten. Vitenskapelig og faktisk korrekthet er altså byttet ut med politisk korrekthet. Noen viktige stikkord i så måte er rase/etnisitet, kjønn, islam, makt, autoritet, skolevesen, demokrati, innvandring og integrering.

Mer informasjon, inkludert forord, etterord og smakebiter fra essayets ulike kapitler og appendikser, finnes på Selvmordsparadigmet.no.

Selvmordsparadigmet skal finnes i bokhandlene, men kan alternativt bestilles direkte fra Kolofon/Koloritt Forlag.

 


 

Javel, ja. Det hører vel til sjeldenhetene at lett identifiserbare, hardtarbeidende, presumptivt
seriøse fagpersoner i Statistisk Sentralbyrå blir utpekt som rene sjarlataner i en norsk rettssal? Og med påfølgende oppfordring til granskning og evnt etterforskning av samme personer? Dette presterte den noble Anfindsen å gjøre til et hovedpoeng i sin "sakkyndige" erklæring. Han ga seg ikke med det. Han forsøkte også å frata to psykiatere deres faglige integritet, ved å komme med eventyrlige påstander vedrørende deres intensjoner og metoder.

Mort1 Bøhn, Verdidebatt, 11.07.2012

 

En har selvfølgelig hatt allverdens tålmodighet med en presset Anfindsen, som antagelig har forsøkt å gjøre seg tilforlaterlig seriøs, i et, etter mitt syn, flaut patetisk latterlige [sic] innlegg i en av landets viktigste rettssaker.

Mort1 Bøhn, Verdidebatt, 08.07.2012

 

Afindsen har vel tidvis vært sykelig opptatt av raser og IQ. Og nå fossror han og forsøker å fremstå som konstruktiv samfunnskritiker. Men den mannen har da i lang tid vært med på å piske opp en anti-islamsk stemning her i landet. Som for enkelte aktører i miljøet endte ut i tidenes terrorhandlinger med 77 drepte nordmenn. Hvorfor slippet VG denne brunsvidde apekatten til med innlegg?

Svein Olsen, kommenterer VG-innlegget Må ha mye flaks, 14.06.2012

 

Ervegullet som vart sanka
må du ikkje byte bort.
Lat oss halde høgt i ære
det som fedrane har gjordt.
Gløymer vi den gilde eie
skal vi nok ein gang bli var,
at vårt eige tun vi skjemde,
da det Norske ut vi bar.
Lat oss ikkje forfedrane gløyme
under alt som me vender og snur,
for dei gav oss ein arv til å gjøyma,
større enn nokon vil tru.

Veggdekorasjon, Værtshuset Bærums Verk (Norges eldste spisested), avlest 06.10.2011

 

Jeg tror det er uheldig for et demokratisk samfunn når det blir for stor avstand mellom hva folk tenker i sitt stille sinn og hva de våger å si offentlig.

Øyvind Brun Andersen, Å bygge et samfunn på kjærlighet, Verdidebatt, 25.05.2012

 

Det er ingen tvil om at norsk presse er venstrevridd, og det er slett ikke uproblematisk.

Åshild Mathisen, kommentator, Offerets makt, Vårt Land, 18.05.2012

 

Straffen har noe av den samme funksjonen som tilgivelsen. Dette sier den tyske filosofen Hannah Arendt med erfaringer fra rettsoppgjøret mot nazismen. Både straff og tilgivelse har som mål å sette en stopper for onde handlingers iboende og destruktive langtidsvirkninger.

Paul-Otto Brunstad, Terroristen - en av oss, Vårt Land, 27.04.2012

 

Jeg er kulturmarxist og stolt av det. Jeg ønsker innspill fra andre kulturer velkommen. Jeg ser at vår kultur er et resultat av mange, og at mangfoldet gjør oss sterkere. Andre kulturer vil aldri kunne overkjøre norsk kultur, for vår kultur er i konstant endring.

Bjørn Ihler, Jeg, en kulturmarxist, Aftenposten, 25.04.2012

 

Anfindsen påpeker at afrikanere ikke har oppnådd den vestlige sivilisasjons utviklingsnivå. Dette er selvfølgelig riktig. Men, det tok altså ca 100.000 år (eller noe slikt) før mennesket klarte å etablere slike sivilisasjoner (som vi kjenner dem). Å avslutte dette "kappløpet" i dag, i vår tid, og bruke "foto-finishen" for å definere enkelte folkegrupper som etternølere, og derfor, pr def, som intellektuellt inferiore, er selvfølgelig ikke holdbart. Om afrikanere skulle bruke to-fem-eller titusen ekstra år på denne utviklingen (eller en som ligner), ville det selvfølgelig ikke være signifikant ulikt.

Mort1 Bøhn, Verdidebatt, 07.03.2012

 

Og i det lange løp er vi alle døde. Det må jo også være noen grenser for hva vi i dag skal gjøre for å hindre at etniske nordmenn forsvinner fra jordens overflate. Det er ikke slik at vi eller noen annen «rase» eller etnisk gruppe kan ha noen garanti for at «vi» alltid vil eksistere. Det er faktisk en kjempeforskjell på å skulle hindre en etnisk gruppe i å bli assimilert/homogenisert inn i den større menneskeheten, og å skulle hindre klimaendringer – som vitterlig kan true hele menneskehetens livsgrunnlag. Jeg synes Anfindsen burde bekymre seg mer om klimaendringene enn om den «norske rases» overlevelse.

Lars Gule, Verdidebatt, 28.02.2012

 

[Jeg har] bevist at Gud ikke eksisterer. Det er enkelt, og jeg vet hva et bevis er.

Arve Meisingset, Verdidebatt, 26.02.2012

 

En trenger ikke brenne bøker for å ødelegge en kultur. Bare sørg for at mennesker slutter å lese dem.

Ray Bradbury (via radikal.net)

 

Konklusjonen rettspsykiaterne drar rammer alle høyreekstreme. Hvis Breivik er gal, er alle med samme politiske holdninger gale.

Tor Bach til Vårt Land, 03.12.2011

 

Endelig!

Manuela Ramin-Osmundsen (på Shoaib Sultans FaceBook-side, 01.12.2011) kommenterer Dagsavisens beslutning dagen før om å slette fra Nye Meninger mitt innlegg Rasisme og moralfilosofi, med den begrunnelse at det var rasistisk

 

[O]g er dei sakkyndige klar over at [ABBs] tankeunivers er eit han delar med fleire andre? Isåfall, har dei sakkyndige i dag erklært at kontrajihadistane og nettrolla som herjar rundt i inn- og utland, faktisk alle er paranoid schizophrene og dermed ikkje strafferettsleg ansvarlege for sine gjerninger? Høyrer dei alle heime på lukka avdeling? Og kvar går grensa? Kan dei gjere ei vurdering av Ole Jørgen Anfindsen, Bruce Bawer og Fjordfjolset i same slengen? Ver så snill!

Ïa! Ïa! Hastur Fthaghn!, Sakkyndige, 29.11.2011

 

For når du har hundre interesser, vil du ha noe felles med alle du møter, og ingen reduseres til rene fiender.

Thomas Hylland Eriksen, Dagbladet Magasinet, 08.10.2011

 

Jeg har inntrykk av at mainstream media, vår såkalte intelektuelle "elite", størsteparten av det politiske miljøet, sammen med våre politiserte kirker, [mangler kontakt med virkeligheten], og gjerne vil diktere oss andre til å tro at himmelen er blå, mens vi selv ved øyesyn kan konstatere at mørke skyer forlengst har trukket inn over land. Når de første dråpene så melder seg, fortoner det seg noe stakkarslig når man mener regnet skyldes mennesker som manet det frem ved at de bar paraply.

Thor Dag Halvorsen, kommentar på Verdidebatt, 14.10.2011

 

Fariseere er vi som legger ensidig vekt på Bibelens «formaninger om å vise omsorg for svake og lidende mens de glemmer formaninger om å bygge sitt land og forsvare sitt folk» (Ole Jørgen Anfindsen i «Selvmordsparadigmet»). Min forgjenger i redaktørstolen kaller det en ære å bære slike betegnelser (se midtsidene). Jeg kan ikke være mer enig.
Ordene som driver KIA kan ikke gjentas ofte nok: «Når en innflytter bor i landet hos dere, skal dere ikke undertrykke ham. Dere skal behandle ham som en landsmann. Du skal elske ham som deg selv» (3.Mos.19,33ff).

Ingunn Rui, redaktør, KIA Interkultura, nr 3, 2011

 

Hvem foretrækker ikke Europas undergang i barbari om 100 år frem for en fyreseddel i næste uge?

Ulla Nørtoft Thomsen, Galskabens nutidshistorie, Sappho, 26.09.2011

 

Outsiderposisjonen bunner ikke i at det demokratiske samfunnet har stengt dem ute. Den bunner i en forakt for demokratisk dialog. En demokratisk samtale innebærer ikke bare retten til å snakke, den innebærer en forventning om å lytte.

Simen Ekern, kommentator, Dagbladet, 27.07.2011

 

Vi er begge barn av en hvit og en svart forelder, men da hun som spedbarn ble adoptert bort, var det til en svart familie. Noe annet var utenkelig i 1950-tallets USA. Her lærte hun å være bevisst om og stolt av fargen sin. I dag har Sheila alltid Ebony Magazine liggende på sofabordet, og når hun skal krysse av i offisielle papirer om hun er 'mixed race' eller 'black', setter hun kryss ved det siste. Sheila er bevisst rasen sin og bevisst afrohåret sitt.

Nola Grace Gaardmand, Stygt, feil og medfødt - de er stole afroamerikanere, men skammer seg over afrofrisyren, Klassekampen, 18.06.2011

 

Hele tiden møter jeg mennesker som utlegger at vi er «så biologiske». Min venn Åsgeir mener at genetikken kan forklare nesten alt, som sivilisasjonsnivået i ulike deler av verden.

Thomas Hylland Eriksen, Dagbladet Magasinet, 07.05.2011

 

Når Fremskrittspartiet regner sånn så tar de altså med enhver som har besteforeldre som har innvandret til Norge innen 2060, og sånn kan vi ikke regne. Mennesker som er født og oppvokst i Norge er norske.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) kommenterer SSB-prognoser som tilsier at etniske nordmenn kan bli en minoritet i Norge i løpet av 50 år. Nrk Kveldsnytt, 15.06.2010 (dato ikke verifisert)

 

Det er noe jeg ikke forstår: at mange av de som ønsker sterkere kristen innflytelse i samfunnet, samtidig ønsker en sterk begrensing av asylsøkere og innvandring til vårt land. Hvordan henger dette sammen med Bibelens ord om å ta i mot de fremmede og vise gjestfrihet og omsorg mot dem som banker på vår dør? Skulle ikke nettopp et land tuftet på kristne verdier ha en mer åpen politikk overfor innvandrere?

Tidligere sogneprest Bent Reidar Eriksen, Spørsmål til Hanne Nabintu Herland, innlegg i Vårt Land, 02.04.2011

 

Hvem har sagt at vi eier dette landet, selv om vi har bodd her i tusener år? Vi kan ikke sitte høyt til hest og storslagent bestemme hvem som skal slippe inn og hvem som skal vises bort. Innvandrerne har lik rett til dette landet og våre ting.

Biskop Georg Hille i Dagbladet 21.05.1988, sitert av Lasse Moer

 

Slik jeg ser det finnes det mindre moralsk mot og uavhengig tenkning i politikk og media idag enn det gjorde i Weimarrepublikken eller i de første tiårene av Forbundsrepublikken.

Thilo Sarrazin gjør opp status, FAZ, januar/februar 2011 (norsk oversettelse, Document)

 

Ekstremister på begge sider i islamdebatten bruker nazismen til forsøksvis å parkere meningsmotstandere. Kan vi snart komme videre?

Ingunn Økland, Aftenposten, 31.01.2011

 

Og dette er svinsk (slett ikke svensk), på alle måter - politisk, moralsk, kulturelt. Og for personer som attpåtil kaller seg kristne, blir dette så langt fra nestekjærlighet man kan komme. (Til og med som ateist blir man fristet til å kalle denne ondskapen for djevelens verk). Når Anfindsen får dette til å handle om løgner, falskhet, hykleri og maktmisbruk, er det akkurat som å høre nazistenes rop "Deutschland Erwache". Det er ingen grunn til å pakke dette inn. Det er avskyelig.

Lars Gule refser både Julia Caesar og HT-redaktøren, Verdidebatt, 30.01.2011 (ifm kronikken Våldtagen av staten)

 

Denne mannen er rasist og representerer derfor et uanstendighetens lavmål.

Lars Gule refser dem som vil lytte til HT-redaktøren, Verdidebatt, 25.01.2011

 

Jeg mener det er betenkelig at man i norske medier gir ekstremt konfliktorienterte aktører som Storhaug, al-Kubaisi og andre fritt spillerom ut fra kommersielle så vel som ideologiske motiver.

Sindre Bangstad, 14.01.2011, i intervju med Morgenbladet

 

Den største fienden for Europa i dag er frykt. Frykt fører til egoisme, egoisme fører til nasjonalisme, og nasjonalisme fører til krig.

EU-president Herman van Rompuy i tale i Berlin på 21-årsdagen for murens fall. Sitert i Vårt Land 29.11.2010

 

De er regimet, men later som om de er kjettere. De er legemliggjørelsen av konformismens byrde, men poserer som dissidenter. De vifter med regelboken mot andre, men gir blaffen i reglene de selv burde følge. De preker toleranse, men tolererer intet kulturelt eller menneskelig mangfold.

Antonio Socci om venstreintellektuelle, sitert av Document, 27.11.2010

 

Når rasjonelle og anstendige aktører som HEF viker unna en høyst nødvendig konfrontasjon av frykt for å stemple en minoritet, overlates feltet til irrasjonelle og vulgære stemmer som babler om en demografisk katastrofe og forsøpler debatten.

Sara Azmeh Rasmussen, En sen beklagelse til HEF, Fri Tanke, 28.10.2010

 

Det starter med tankefrihet, det fortsetter med talefrihet, og det ender med trosfrihet.

TV-predikant Muhammad Al-Munajid, sitert av Knut Olav Åmås, Aftenposten, 27.09.2010

 

Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt (M), kommenterer en angivelig grov voldshandling mot en sverigedemokrat, Document, 14.09.2010

 

Islam er en gammel europeisk religion som har tilpasset seg vår verdensdel.

Jahn Otto Johansen, Økt innvandrerfrykt i Tyskland, ABC Nyheter, 11.09.2010

 

Det jeg har lest av [Anfindsen], om at noen raser har høyere IQ enn andre, mangler etter mitt syn vitenskapelig holdepunkt. Han er amatør på dette feltet.

Einar Steensnæs (KrF), til Vårt Land, 10.09.2010

 

Anfindsen synes ikke å ha noen basis for utsagnene sine. Man har ikke noe grunnlag for å påstå at det er intelligensforskjeller mellom forskjellige kulturer.

Simen Gaure, FaceBook, 14.04.2010

 

Alhamdulillah, jeg lovpriser Allah, som har gitt vår Nasjon slike vidunderlige barn. De skal, med Allah's [sic] hjelp, ta knekken på den vestlige, sataniske sivilisasjon, en gang for alle! [...] Jeg hater jøder! Måtte de brenne i helvette! [sic ...] Dere er bare satans slaver, dere har øyne, men blinde fordet. Ører, men døve fordet [sic]. Hjerner, men tomt mellom ørene deres. Dere vil rett og slett ikke forstå.. Deres tid er over, Islam skal herske hele jorden, veldig snart, insha'Allah! [...] Jeg ler av dere bastardunger. Alhamdulilla, som velsignet meg med Islam! [...] Jeg er Allah's [sic] slave. Jeg er Muslim. Hva er dere? Søppelmennesker! [...] Og dere er Satans representanter.

Mohyeldeen Mohammad, diverse innlegg på FaceBook, 10.06.2010

 

Det betyr at en stadig økende andel av israelerne og dermed Israels velgere, er innvandrere eller etterkommer av innvandrere fra land som har manglet demokratiske og humanistiske tradisjoner. Det er klart at dette i lengden vil påvirke politikken.

Olav Versto, kommentator i VG, drøfter konsekvensene av å hente innvandrere fra visse typer land, sitert av Document, 08.06.2010

 

Fortell meg hva dine skjellsord er, og jeg skal fortelle deg hvem du er.

Bent Sofus Tranøy, Klassekampen, 29.05.2010

 

- Finnes det menneskeraser?
- Nei, det finnes ikke menneskeraser. [...] Det er en myte.

Trond Thorbjørnsen, SOS Rasisme, intervjuet i Hjernevask, 12.04.2010

 

Flere sitater her >>>


HonestThinking ønsker å spille en konstruktiv rolle i norsk samfunnsdebatt, og opptre med respekt overfor både innvandrere og norske meningsmotstandere. Vi anmodet på forsommeren 2005 Senter Mot Etnisk Diskriminering (SMED) om å se nærmere på våre nettsider, for å få en vurdering av disse i forhold til SMEDs etiske retningslinjer. Les mer >>>


SSB og juks med innvandringstall

 

HonestThinking påviser at SSB har presentert misvisende fremskrivninger for den demografiske utviklingen i Norge. Bakgrunnsinformasjon, tallmateriale og sitater som dokumenterer disse påstandene, er lagt ut her.

 


 

HonestThinking er viet til og forpliktet på ærlig tenkning. Ærlig tenkning er ikke det samme som sann tenkning, for det er mulig å tenke ærlig, men ta feil. Derfor er ærlig tenkning ikke det samme som objektiv tenkning heller. Det å tenke ærlig er en streven etter å forstå virkeligheten på en korrekt måte. Dette innebærer dels en forpliktelse til å være ærlig med hensyn til alt man publiserer. Men vel så viktig er at ærlig tenkning involverer en kompromissløs forpliktelse til aldri, aldri å undertrykke eller fortrenge relevante data, selv når disse kolliderer med egne overbevisninger. En slik tilnærming til data kan i visse tilfeller medføre smertefulle revisjoner i ens oppfatninger. Det er dette HonestThinking dreier seg om! Les manifestet i sin helhet. 

Flerkulturelle samfunn - respekt for muslimer og islam

 

Dagens innvandrings- og integrasjonspolitikk er dypest sett respektløs overfor både muslimer og islam, for den har som en stilltiende forutsetning at muslimene vil bli som oss. Man sier man har respekt for islam og muslimer, men man forventer at muslimene oppgir sine ortodokse trosoppfatninger når de kommer til oss. Man antar samtidig at islam vil reformeres og moderniseres så snart muslimene bare integreres og får smaken på vår egen kulturs fortreffelighet. Dette er kultursjåvinisme på sitt råeste! Den uuttalte forutsetingen for dette scenariet er at vår sivilisasjon er islam overlegen. Les mer her.


Trusler mot demokrati og menneskerettigheter

Menneskerettigheter og demokrati står under press. En vesentlig trussel mot disse kommer fra den vestlige verden selv, i form av uærlig eller manglende tenkning. Det finnes en særegen vestlig form for “toleranse” som er så “tolerant” at den også tolererer totalitære og antidemokratiske ideologier. En uutalt eller ugjennomtenkt antagelse som ligger til grunn for en slik holdning er at alle kulturer, livssyn og religioner egentlig er like gode. Som følge av denne antagelsen avskjærer man seg selv fra en våken og kritisk tilnærming til totalitære og antidemokratiske ideologier. Les hele artikkelen.


Send epost til postmaster at honestThinking.org (erstatt ' at ' med '@') dersom du har artikler du ønsker at vi skal lenke opp eller publisere. Vi er åpne for kvalitetsbidrag fra alle.