Header image  
Kultur, politikk, vitenskap, filosofi  
 

 
 
Tanker teller
 

HonestThinking er viet til
kultur, politikk, vitenskap og filosofi
:

Generelt manifest
Innvandringspolitisk manifest
Permalenker

 


«Frihet, likhet og Det muslimske brorskap»

25.11.2010 (oppdatert 28.11.2010). Norsk-irakiske Walid al-Kubaisi har, med støtte fra Fritt Ord, laget filmen «Frihet, likhet og Det muslimske brorskap», som hadde premiere i Oslo 25. november. Les hans Dagblad-kronikk om bakgrunnen for filmen.

Filmen debatteres bl.a. hos Verdidebatt.

Se også:

PS: Filmen vises på TV 2 mandag 29. november kl 22.40

 


Det svenske velferdssystemet svindles for enorme summer

28.11.2010. I sin kronikk hos Snaphanen skriver Julia Caesar blant annet følgende:

En våg av försäkringsbedrägerier av aldrig tidigare skådad omfattning drar fram genom Sverige. Kostnaderna för bedrägerier med personliga assistenter till fullt friska personer kan för hela landet uppgå till tio miljarder kronor eller mer. Bedrägerierna är synnerligen förslagna och vittnar om stor och innovativ kreativitet hos brottslingarna. Sannolikt utgör de bara toppen av ett isberg som polisen och försäkringskassan utreder.

”Vi tror att bedrägerierna i hela Sverige rör sig om en tredjedel av alla assistansersättningar som betalas ut, det vill säga omkring tio miljarder kronor”, säger Karl-Arne Ockell, utredningschef vid Länskriminalpolisen i Halmstad.

Sju misstänkta fall av mångmiljonsvindel med personliga assistenter till fejkat handikappade, fullt friska personer är under utredning bara i Hallands län, där bedrägerierna först upptäcktes. Ytterligare trettio fall väntar på att utredas.

Brotten i Halland handlar om belopp på cirka 200 miljoner kronor. Brottsligheten har utgått från Malmö och Halmstad där en imam i en källarmoské är inblandad i flera fall. Men den har också förgreningar till bland annat Karlshamn, Bjuv, Västervik och Jönköping. Hittills har de inblandade i flera fall av bedrägerier med personliga assistenter, samtliga irakier, fått fällande domar.

[...]

Landet som flyter av mjölk och honung

Mot de nordiska ländernas höga siffror för tillit står länder i Mellan- och Sydeuropa där bara hälften så många, 30 procent, känner tillit till andra människor. I exempelvis Turkiet, Bosnien, Peru, Ghana och Filippinerna är den sociala tilliten mycket låg. I underutvecklade länder, vilket ofta sammanfaller med muslimska länder och länder med hederskultur, är den sociala tilliten låg eller obefintlig. Det gäller ända ned till samhällets minsta beståndsdel, familjen. Den muslimska världen med dess låga grad av tillit präglas istället av hård yttre kontroll.

När den yttre kontrollen släpper eller saknas helt är det fritt fram för roffarinstinkter och rovdjursmentalitet. Här ligger Sverige öppet, landet som flyter av mjölk och honung, landet med en slösande rik palett av sociala förmåner som bara väntar på att utnyttjas. Invandrare har möjligheter till bedrägerier som svenskar vanligtvis inte har. De kommer i allmänhet som oskrivna blad till ett nytt land. 96 procent av dem som söker asyl har inte ens några ID-handlingar som visar vilka de är eller vilket land de kommer ifrån. Det påstådda handikappet styrks av ett enkelt läkarintyg från exempelvis Irak – men behöver inte ens vara ett äkta läkarintyg. Några journaler finns inte – medan svenskar är bokförda i alla avseenden från sitt första andetag i livet. ”Är man född med ett funktionshinder i Sverige så har vi ju dokumentation ända från BB” säger försäkringskassans överdirektör Stig Orustfjord. En svensk kan alltså inte plötsligt börja spela cp-skadad ens om han flyttar till andra ändan av landet, för myndigheternas dokumentation följer med som en skugga.

Invandrarna har alltså chanser som den inhemska befolkningen inte har. Alla socialförsäkringssystem måste givetvis utsättas för strikt kontroll och adekvata utredningar. Men på grund av systemfelet feghet vågar ingen ifrågasätta den påstådda cp-skadan eller förlamningen hos invandrare. Sverige håller på att dö sotdöden genom politisk korrekthet, och ingen enda tjänsteman eller läkare vågar undersöka närmare eller ifrågasätta det påstådda handikappet och ta risken att utan grund bli kallad rasist. Då är det enklare att öppna kassakistan för frikostig utdelning av skattebetalarnas pengar.

Det drabbar – tyvärr – alla de funktionshindrade som verkligen behöver hjälp för att kunna leva någotsånär normala och värdiga liv. För dem är LSS en viktig rättighetslag som det ska slås vakt om. Det gör man lämpligast genom att inse att vi lever i ett nytt och mångkulturellt Sverige där naivitet inte längre fungerar. Systemfelen feghet och flathet har för länge sedan passerat sina bästföre-datum. Att misstro varandra istället för att lita på varandra är ett av de priser som vi får betala för den mångkultur som politikerna har tvingat på oss men inte själva kan hantera.

Kronikken Systemfel – feghet er også tilgjengelig hos Document og HRS.

 


80-90 prosent av vold, utpressing, narkotikasalg, købråk og trusler startes av folk med ikke-norsk bakgrunn

25.11.2010. Utelivsbaron Bo Vivike (37) sier diskrimineringsombudet «lever på en rosa sky», etter at seks Oslo-steder er tatt for diskriminering av mørke i døra, melder Dagbladet, som også skriver:

Klubbgründer Bo Vivike (37) eier flere av Oslos mest profilerte utesteder. Han er misfornøyd med at hans La Belle Sole beskyldes for diskriminering og mener Likestillings- og diskrimineringsombudet ikke skjønner situasjonen ute på byen.

Vivike mener det ikke er nattklubbenes ansvar å bygge ned fordommer.

- Ombudet lever på en rosa sky, men sånn er ikke verden. Når klokka er tolv og folk er fulle i en pulserende tettpakket nattklubb, så er det for sent å spre det gode budskap. Derfor siler vi i døra, sier Vivike.

I dag bygger han opp restauranten BAR på Tjuvholmen ved Aker Brygge.

- Det noen kaller rasisme kan også kalles realisme. Jeg sier ikke at det er rett, men dessverre er det slik. Slipper man inn alle, så blir det baluba, sier Vivike, som understreker at nattklubbmiljøet i Oslo kan være tøft.

- I sju år har vi samlet erfaringer og rapporter om vold, utpressing, narkotikasalg, købråk og trusler på klubbene. I mellom 80 til 90 prosent av tilfellene startes det dessverre av folk med ikke-norsk etnisk bakgrunn, sier Vivike.

Les mer hos Dagbladet, som har snakket med ARS og andre som er uenige med Vivike.

 


Analyse fra Den Danske Forening

25.11.2010. Den Danske Forening (DDF) har sendt ut til sine medlemmer et nyhetsbrev der man analyserer det som har skjedd i forbindelse med utgivelsen av Thilo Sarrazins bok om Tyskland som er i ferd med å avskaffe seg selv. Denne analysen er vel verdt å lese, og et lengre utdrag republiseres i dag av HT.

 


Norsk er et klønete språk

22.11.2010. Sakset fra YouTube: NFF, NAViO og NO utlyste en konkurranse for å profilere oversetteryrket. Oppgaven lød: skap en norsk versjon inspirert av forlagsreklamen til dk.com, som igjen er inspirert av en argentinsk presidentkampanje. Temaet skal være norsk språk og oversetteryrket. Erik Skuggevik vant overlegent. Dette er det geniale resultatet, produsert av Lucas Ibanez Fæhn og Isak Grimstad. Enjoy! Norsk er et klønete språk.

PS: Her kreves litt tålmodighet; den store aha-opplevelsen kommer et godt stykke ut i videosnutten, men den er vel verdt å vente på.

 


Ett fullbordat landsförräderi

21.11.2010. Fra Julia Caesars nyeste kronikk hos Snaphanen:

På onsdag beslutar Sveriges riksdag om en ny grundlag. Genom en lång rad omvälvande förändringar blir Sverige – i strid med medborgarnas vilja – i ännu högre grad ett lydrike till EU. Mångkulturen blir tvingande, makten centraliseras till Storebror staten, kommunerna förlorar stora delar av sitt självbestämmande och det svenska medborgarskapet blir en betydelselös atrapp. Den förvandling av Sverige till ett mångkulturellt helvete som påbörjades genom ett enigt riksdagsbeslut 1975 gjuts nu slutgiltigt i betong. Därmed fullbordar Sveriges regering och riksdag det landsförräderi som de träget har arbetat på i fyra decennier.

De svenska makthavarna kan inte få nog av mångkultur. Nu skrivs den in i grundlagen och blir tvingande. Beslutet fattas på onsdag av de sju gamla riksdagspartierna. Endast Sverigedemokraterna kommer att rösta emot den nya grundlagen. Sjupartiet är fullkomligt eniga om att driva igenom den slutgiltiga betonggjutningen av historiens största ekonomiska, sociala, demografiska och kulturella fiasko, det mångkulturella samhällsexperimentet. De inte bara förpassar Sverige till en världsunik position i den internationella dårskapsligan – de gräver också sin egen grav med raska spadtag. Men det förstår de inte. Makteliten tror sig vara osårbar. Förblindad av enfald, maktberusning och politiska illusioner snickrar den vidare på det som kommer att bli dess egen undergång.

Segregation ska främjas

Den nya lagen säger: ”Etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas.” Tidigare hette det ”bör” främjas, nu blir det ”ska”. En tvingande formulering. [...]

Les kronikken i sin helhet hos Snaphanen. Innholdet i kronikken kan du kommentere/diskutere på Verdidebatt.

 


Hvorfor får de lov å herje her i landet?

18.11.2010. Kriminelle bander av utlendinger herjer i Norge som aldri før. Hvor langt må det gå før myndighetene setter ned foten?

 


Ayaan Hirsi Ali: Assimilering av muslimer eller borgerkrig

16.11.2010. Europa har få år på seg til å sluse den muslimske minoriteten inn i det moderne samfunn. Gjør man det ikke nå, kan situasjonen om kort tid bli kritisk, mener Ayaan Hirsi Ali:

- De muslimske land er i dyp krise. Denne krisen har utløst en folkevandring fra sør til nord. Hvis velgere og politikere i de vestlige land håndterer denne folkevandringen galt, kan selve de idealer som Vestens samfunn bygger på, nemlig Opplysningstidens ideer, stå for fall, slår hun fast.

Les intervjuet med henne i Aftenposten.

 


Demonteres av kulturmarxistiske eliter

13.11.2010. Den venstreorienterede magtelite sidder på de højeste stillinger i det offentlige og det private, skriver Chr. Ladefoged i sin JP-artikkel Demokratiet under afmontering. Han fortsetter:

Jeg er uenig i den påstand, at den venstreorienterede elite i Danmark og Europa er naiv, [...] Der er ikke tale om naivitet eller klynkeri, men om en velovervejet strategi for tilkæmpelse af magt.

Den venstreorienterede magtelite sidder på de højeste og mest indflydelsesrige stillinger i det offentlige og mange steder også i det private. [...]

Alle steder i samfundet, hvor der er indflydelse og magt at hente, har disse 1960'ernes og 1970'ernes ”politisk aktive studenter” fået hinanden placeret i et logeagtigt sammenhold, og fra disse positioner udøver man lige præcis magt, der pga. en promarxistisk orientering ofte sker på tværs og på trods af demokratiet.

Ordet marxistisk er i dag negativt ladet og naturligvis for længst forladt.

Begivenheder og nyheder sorteres. Resultater formes og præsenteres ofte på baggrund af undersøgelser, hvor præmisserne er indrettet, så resultaterne ”passer” ind i elitens verdensbillede.

[...]

Det er trods dette ikke muslimerne, jeg angriber, men først og fremmest Europas egne gamle marxister, som vi aldrig har haft et rimeligt opgør med, som vi havde det med nazister og fascister. Uden denne konfliktskabende, marxistiske elite ville det være en smal sag for europæerne at regulere indvandringen og integrationen.

[...]

Degenereret demokrati

Elitens had til det politiske Europa og foragten for almindelige europæere - især mændene - og disses skepsis over for det multikulturelle, er efter 1989 vokset så stort i disse elitære mennesker, at de åbenbart vil alliere sig med hvem som helst inklusive de gamle arvefjender fra de religiøse samfund og den multinationale storkapital, hvis væsentligste ærinde her i verden er at tjene penge, og hvis kulturengagement synes at kunne udtrykkes med ordene: ”Hænger man mennesker for at sige deres mening, ja, så hænger man mennesker for at sige deres mening”.

Ryggesløse politikere udnyttes i et degenereret demokrati, hvor det ikke længere er folkets meninger, der efterspørges, hvad enten der er tale om indvandring eller yderligere beføjelser til EU-apparatet og afmontering af nationalstaten.

Disse venstreorienterede eliter og deres allierede er således på ingen måde hverken naive eller bange. De er soldater, som de var det i 1960'erne og 1970'erne, og de kæmper indædt ud fra en for menigmand skjult dagsorden med helt andre mål end befolkningsflertallet i Europa.

Demokratiet i Europa er under afmontering først og fremmest pga. vore egne universitære eliter (den nye adel) samt ryggesløse politikere, der ikke kan hamle op med samme elite eller selv er en del af den, og for hvem kampen for genvalg og egen karriere er blevet vigtigere end respekten for europæisk kultur og de befolkninger, der i kraft af netop demokratiet i sin tid valgte dem.

Les artikkelen i sin helhet hos Jyllands-Posten.

 


Viktig populærvitenskapelig bok fra ledende forskere

10.11.2010. To av Norges fremste forskere innen menneskelig adferd, Terje Bongard og Eivin Røskaft, har skrevet boken Det biologiske mennesket. Dette er en viktig bok, som bør leses av mange. Se min anmeldelse på Verdidebatt.

 


Ny kronikk fra Julia Caesar

09.11.2010. Den erfarne journalisten Julia Caesar (pseudonym) er i ferd med å bli et fenomen i Sverige, og lederskribent Per Gudmundson i Svenska Dagbladet tar nå til orde for litt selvransakelse hos selvgode og selvrettferdige mediefolk.

Etter at bloggosfæren i årevis har kritisert svenske medier for å være de mest lukkede, anti-intellektuelle og antidemokratiske i den vestlige verden, ser det endelig ut til at det nå begynner å synke inn hos en del av mediefolkene at det faktisk er grunn til å kritisere dem. De har hatt helt andre ting enn sannhet øverst på sin prioriteringsliste når svenskene skulle 'informeres', samt fortelles hva de burde mene. Les Caesars kronikk De sanningsfiendtliga.

 


Hvordan karakterisere de viktigste posisjonene?

08.11.2010. En måte å analysere den pågående diskursen om innvandringen til Norge er å dele meningsbærerne inn i ulike representasjoner. Representasjoner er virkeligheten slik man forstår den. Jeg har delt meningsbærerne inn i tre representasjoner: Innvandringspådrivere, myke motstandere, og harde motstandere.

HT har fått tilsendt en artikkel der dette drøftes. Forfatteren har behov for anonymitet.

 


Og vårt forhold til islam

07.11.2010. Vestlige samfunn møter stadig større utfordringer som direkte eller indirekte har med islam å gjøre. Dette må ikke få oss til å falle for fristelsen til å miste viktige nyanser av syne. Les mer på Verdidebatt.

 


Hanne Nabintu Herland skriver om dens historie

07.11.2010. Hanne Nabintu Herland opplevde seerstorm etter videopublisering av et foredrag i slutten av september. Men hva er det som får titusener av titusener til å klikke seg inn på det som Nabintu Herland selv kaller et angrep på den marxistisk-sosialistiske historieforståelsen som har bidratt til å gjøre Norge til et så religionsfiendtlig land? Her er Herlands eget svar (DagenMagazinet 21.10.2010). Se også Document.

 


Nytt politisk parti stiftet

05.11.2010. Så skjedde det som i den senere tiden har ligget i kortene: Angela Merkel får en ny politisk utfordrer. Partiet Die Freiheit – Friheten – så dagens lys i Berlin 28.oktober. Det vil si at stiftelsesmøtet fant sted i “mørket”: av sikkerhetsmessige årsaker fikk de 50 fremmøtte beskjed om møtested like før åpningen, og hotellpersonalet visste ikke hvem og hvorfor de samlet seg der. Hvorfor? Fordi partiet vil kjempe mot islamisering av Europa og støtter Israel. Dette er en påminnelse om hvordan friheten i Europa har sakket bakut, mener den eneste utenforstående deltakeren på stiftelsesmøtet, Daniel Pipes. Les mer hos HRS.

 


Arkiv over tidligere norske forsider

 


Home page.

 


 

 
 Søk i HonestThinkingSome material has been made available in English.

 


Stiftelsen Fritt Ord innvilget meg i 2008 forfatterstipend. Resultatet er det politiske essayet Selvmordsparadigmet, som ble lansert på Litteraturhuset i Oslo 6. mai.

Min tese er at den vestlige sivilisasjon er i ferd med å begå selvmord, og at det som ødelegger sammenhengs- og bærekraften i våre samfunn, er en serie med forhold som har sine røtter i et intellektuelt paradigme som nekter å snakke sant om menneskets natur, og som derfor fører oss inn i skjønnmalende utopier på det ene området etter det andre. Satt på spissen kan man si at vi som samfunn primært er opptatt av hvilken politisk virkning ulike utsagn har, og i mindre grad opptatt av om utsagnene stemmer med virkeligheten. Vitenskapelig og faktisk korrekthet er altså byttet ut med politisk korrekthet. Noen viktige stikkord i så måte er rase/etnisitet, kjønn, islam, makt, autoritet, skolevesen, demokrati, innvandring og integrering.

Mer informasjon, inkludert forord, etterord og smakebiter fra essayets ulike kapitler og appendikser, finnes på Selvmordsparadigmet.no. Se også egen gruppe på FaceBook.

Selvmordsparadigmet skal finnes i bokhandlene, men kan alternativt bestilles direkte fra Koloritt Forlag.

 


 

Den største fienden for Europa i dag er frykt. Frykt fører til egoisme, egoisme fører til nasjonalisme, og nasjonalisme fører til krig.

EU-president Herman van Rompuy i tale i Berlin på 21-årsdagen for murens fall. Sitert i Vårt Land 29.11.2010

 

De er regimet, men later som om de er kjettere. De er legemliggjørelsen av konformismens byrde, men poserer som dissidenter. De vifter med regelboken mot andre, men gir blaffen i reglene de selv burde følge. De preker toleranse, men tolererer intet kulturelt eller menneskelig mangfold.

Antonio Socci om venstreintellektuelle, sitert av Document, 27.11.2010

 

Når rasjonelle og anstendige aktører som HEF viker unna en høyst nødvendig konfrontasjon av frykt for å stemple en minoritet, overlates feltet til irrasjonelle og vulgære stemmer som babler om en demografisk katastrofe og forsøpler debatten.

Sara Azmeh Rasmussen, En sen beklagelse til HEF, Fri Tanke, 28.10.2010

 

Det starter med tankefrihet, det fortsetter med talefrihet, og det ender med trosfrihet.

TV-predikant Muhammad Al-Munajid, sitert av Knut Olav Åmås, Aftenposten, 27.09.2010

 

Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt (M), kommenterer en angivelig grov voldshandling mot en sverigedemokrat, Document, 14.09.2010

 

Islam er en gammel europeisk religion som har tilpasset seg vår verdensdel.

Jahn Otto Johansen, Økt innvandrerfrykt i Tyskland, ABC Nyheter, 11.09.2010

 

Det jeg har lest av [Anfindsen], om at noen raser har høyere IQ enn andre, mangler etter mitt syn vitenskapelig holdepunkt. Han er amatør på dette feltet.

Einar Steensnæs (KrF), til Vårt Land, 10.09.2010

 

Anfindsen synes ikke å ha noen basis for utsagnene sine. Man har ikke noe grunnlag for å påstå at det er intelligensforskjeller mellom forskjellige kulturer.

Simen Gaure, FaceBook, 14.04.2010

 

Alhamdulillah, jeg lovpriser Allah, som har gitt vår Nasjon slike vidunderlige barn. De skal, med Allah's [sic] hjelp, ta knekken på den vestlige, sataniske sivilisasjon, en gang for alle! [...] Jeg hater jøder! Måtte de brenne i helvette! [sic ...] Dere er bare satans slaver, dere har øyne, men blinde fordet. Ører, men døve fordet [sic]. Hjerner, men tomt mellom ørene deres. Dere vil rett og slett ikke forstå.. Deres tid er over, Islam skal herske hele jorden, veldig snart, insha'Allah! [...] Jeg ler av dere bastardunger. Alhamdulilla, som velsignet meg med Islam! [...] Jeg er Allah's [sic] slave. Jeg er Muslim. Hva er dere? Søppelmennesker! [...] Og dere er Satans representanter.

Mohyeldeen Mohammad, diverse innlegg på FaceBook, 10.06.2010

 

Det betyr at en stadig økende andel av israelerne og dermed Israels velgere, er innvandrere eller etterkommer av innvandrere fra land som har manglet demokratiske og humanistiske tradisjoner. Det er klart at dette i lengden vil påvirke politikken.

Olav Versto, kommentator i VG, drøfter konsekvensene av å hente innvandrere fra visse typer land, sitert av Document, 08.06.2010

 

Fortell meg hva dine skjellsord er, og jeg skal fortelle deg hvem du er.

Bent Sofus Tranøy, Klassekampen, 29.05.2010

 

- Finnes det menneskeraser?
- Nei, det finnes ikke menneskeraser. [...] Det er en myte.

Trond Thorbjørnsen, SOS Rasisme, intervjuet i Hjernevask, 12.04.2010

 

- Kan det være noe biologisk og medfødt som ligger til grunn for disse forskjellene?
- Nei, den type påstand er jo på en måte ... da ser jo vi kjønnsforskere rødt. Min påstand er da at det ikke er ... ikke er forskjeller ut over det som har med det reproduktive systemet å gjøre.

Jørgen Lorentzen, intervjuet av Harald Eia, Hjernevask, Nrk1, 05.04.2010

 

Jeg har en klar, bevisst målsetting om å ønske å endre dette systemet. [<klipp>] Biologien har på mange måter vært fienden til kjønnsforskningen når kjønnsforskningen kom på 70-tallet. [<klipp>] Og den sosiobiologiske forskningen, som jo har veldig firkanta syn på kjønn, er svekka, helt klart. [<klipp>] Noen ganger må man bare være hard, [...] Og jeg er kanskje hard i språkbruken da, fordi at de bruker en såkalt vitenskapelig historie [...] nemlig naturvitenskapen, som man tror er sann i den forstand, ikke sant. Mennesker går fremdeles rundt og tror at naturvitenskap er sannere enn annen vitenskap. Det er den ikke. [...] Naturvitenskap er like mye prega av teori og metode og perspektiv som det samfunns- og humanistisk forskning er. [Naturvitenskap] er like mye prega av forskerens blikk som det min forskning eller andres forskning er. Og det er veldig viktig å være klar over. Det er ikke noe som finnes; sann forskning eller sann vitenskap i den forstand. Vi kan komme nærmere en type forståelse av hvordan verden er bygd eller hvordan verden ser ut, ikke sant, men [...]
- Så det er ikke det at man kommer nærmere og nærmere sannheten?
- Nei, for det finnes jo ikke en absolutt sannhet, som det gjelder å komme nærmest.

Jørgen Lorentzen, intervjuet av Harald Eia med tanke på Hjernevask (råstoff, del 1 av 2)

 

Hvem tør fortsatt hevde at de genetiske forskjellene mellom hvite og svarte har noe mer å si enn hvilken hudfarge de har?

Holger Pötzsch, Institutt for kultur og litteratur, UiTø, Kunstige konflikter, Klassekampen, 08.03.2010

 

Biologi har ingen plass i min forskning.

Cathrine Egeland, forskningsleder (AFI), Hjernevask, 01.03.2010

 

Gi keiseren hva keiserens er, for eksempel nye klær.

Hauk, Dagens Sukk, Klassekampen, 17.02.2010

 

Jeg tror dessverre ikke det kan bli fred [i Libanon]. Heller ikke der ser sameksistens ut til å være mulig. [...] I Europa er det blitt for mye rutine. Vi kan ikke lenger la andre bestemme vår skjebne.

Amin Malouf, intervjuet av Aftenposten, 18.01.2010

 

Beskrivelsen av hvordan "den arbisk-muslimske verden synker stadig dypere ned i en historisk brønn som det nærmest er umulig å klyve opp fra", og hvordan innvandrere i Europa behandles med en type "respekt" som egentlig uttrykker forakt, fortjener å bli lest.

Aage Borchgrevink, anmeldelse av Amin Maloufs bok Verden i ubalanse, Aftenposten, 18.01.2010

 

Biologien legger vilkårene for individets frihet og samfunnets variasjonsbredde.

Professor i statsvitenskap, UiB, Thorvald Gran, kronikk i Klassekampen 08.01.2010, Samfunnsveven

 

Sannhet, er noe som må bekreftes av følelser, - eller[s] er det ikke Sannhet!

Mette Müller, formaning til HT-redaktøren, Verdidebatt.no, 09.11.2009

 

Akademikerens rolle i samfunnet er å stille kritiske spørsmål til eksisterende sannheter og oppfatninger. Det er det lite av i Norge. Norsk akademikere er både 68-dominert, og SV-dominert. Det er svært snevre rammer for hvilke politiske verdensbilder som slipper til på norske universiteter og høyskoler. Norske akademikere forsterker ofte den norske enigheten, fremfor å utfordre den.

Politisk redaktør Hanne Skartveit, lørdagkommentar i VG, 07.11.2009

 

Ordningen med statlige ombud som skal påvirke opinionen bidrar til å snu demokratiet på hodet.

Professor i statsvitenskap Bo Rothstein, Klassekampen 31.10.2009, Demokrati uten folkevilje

 

Vi måtte le litt da Kaja kom hjem fra barnehagen og lurte på hva en pappa var for noe.

Rose og Tone Margrete Joner, intervjuet av Aften, 14.10.2009, Babyboom blant lesbiske

 

Kjønnsforskningen har en endringsagenda, forskeren går inn i et felt med et ønske om en mer rettferdig kjønnsorden. [...] Forskningen kan tape utrolig mye på å la seg politisere. Vi kan ikke velge teorier ut fra hvordan vi skulle ønske at virkeligheten så ut, eller avvise forskningsresultater fordi de ikke passer inn i vår politiske agenda.

Professor Harriet Bjerrum Nielsen, leder av Senter for tverrfaglig kjønnsforskning, UiO, til Klassekampen 12.09.2009

 

Det tok over tusen år å utvikle et noenlunde velfungerende demokrati i Norge. [...] ingen, ingen skal ta dette landet fra oss.

Dag Coucheron, kronikk i Klassekampen, 02.09.2009

 

At Norge er et land i verden, og at migrasjon og kriger verken kan eller skal unngås her hos oss, ser ut til å være et innspill like lett å vifte vekk som en flue i paradis. Men uten dette premisset kan vi visst aldri riktig godta våre «nye landsmenn og -kvinner».

Linn Stalsberg, skribent, kommentarartikkelen Verden og vi, Klassekampen 24.08.2009, side 2

 

[D]et må være et mål å ha minst 50 prosent kvinner i samfunnets topposisjoner.

Torgeir Salih Holgersen, Biologisk feminisme, kronikk i Klassekampen 17.07.2009

 

Å bekjempe kunnskap har aldri vært progressivt.

Bjørn Vassnes, Kunnskapsfrykt, Klassekampen 08.07.2009

 

Denne plikten til å si fra gjelder ikke bare kommunismen eller nazistenes forbrytelser. Det gjelder over alt der løgnen biter seg fast og sprer seg. Det gjelder også våre egne samfunn.

Hans Rustad, Document, 19.05.2009

 

Nu har muslimerna blivit så starka i Europa att vi inte behöver media längre. Islams makt växer med en enorm kraft, det går inte att stoppa. Det finns ingen som står emot. Den liberala värdegrunden i Sverige är förfallen, Svenska kyrkan är en döende organisation, precis som hela Europas civilisation. Israel håller på att kollapsa och USA är ett sjunkande skepp.

Mohamed Omar til Dagen, 29.04.2009

 

For at [det skal være mulig å få de nødvendige forandringer i politikken] må sannhetsbegrepet bli gjeninnført i filosofien for å utfordre den postmoderne relativismen.

Filosofen Alain Badiou, intervjuet av Klassekampen (som fremhever ham som "en av Europas viktigste marxistiske tenkere"), 21.04.2009, side 18 - 19

 

Nasjonalstaten er den viktigste forvalter og beskytter av de verdier og tradisjoner som det globaliserte markedet truer.

Per Olaf Lundteigen, finanspolitisk talsmann for Sp på Stortinget, innlegg i Klassekampen 14.03.2009

 

Siv Jensens tale synliggjør ytre høyres evige dilemma - de vil bruke ensretting og statlig styring i sin kamp for friheten.

Anders Heger, Snikformynderi, Dagsavisen, 27.02.2009

 

68-generasjonen - finnes det noen større svikere?

Sorle S. Hovdenak, gjengitt hos Document, 03.03.2009.

 

Hvitættede som ikke aksepterer at vi lever i et flerkulturelt samfunn er ikke et godt utgangspunkt for en god debatt om dette.

Lars Sponheim, VG Nett, 23.02.2009.

 

Flere sitater her >>>


HonestThinking ønsker å spille en konstruktiv rolle i norsk samfunnsdebatt, og opptre med respekt overfor både innvandrere og norske meningsmotstandere. Vi anmodet på forsommeren 2005 Senter Mot Etnisk Diskriminering (SMED) om å se nærmere på våre nettsider, for å få en vurdering av disse i forhold til SMEDs etiske retningslinjer. Les mer >>>


SSB og juks med innvandringstall

 

HonestThinking påviser at SSB har presentert misvisende fremskrivninger for den demografiske utviklingen i Norge. Bakgrunnsinformasjon, tallmateriale og sitater som dokumenterer disse påstandene, er lagt ut her.

 


I en uttalelse som i begynnelsen av mai 2005 ble gitt til FNs menneskerettighetskommisjon, hevder Den internasjonale humanistorganisasjonen, International Humanist and Ethical Union, at myndigheter i vestlige land lukker øynene for muslimske brudd på menneskerettighetene, særlig overfor kvinner. Organisasjonen identifiserer to hovedgrunner for denne situasjonen. (1) Et engasjement for multikulturalisme som utarter til moralsk relativisme. (2) Prinsipiell motstand mot å kritisere religioner, spesielt islam. Les talen i sin helhet (på engelsk).


Forfatteren Walid al-Kubaisi er kontroversiell, men nyter likevel bred anerkjennelse som en viktig intellektuell, muslimsk stemme i den norske debatten. Vi er meget glade for å kunne presentere noen av hans mange kronikker og artikler på våre nettsider.

NB: Du kan også bestille to av hans bøker direkte her >>>

 


 

HonestThinking er viet til og forpliktet på ærlig tenkning. Ærlig tenkning er ikke det samme som sann tenkning, for det er mulig å tenke ærlig, men ta feil. Derfor er ærlig tenkning ikke det samme som objektiv tenkning heller. Det å tenke ærlig er en streven etter å forstå virkeligheten på en korrekt måte. Dette innebærer dels en forpliktelse til å være ærlig med hensyn til alt man publiserer. Men vel så viktig er at ærlig tenkning involverer en kompromissløs forpliktelse til aldri, aldri å undertrykke eller fortrenge relevante data, selv når disse kolliderer med egne overbevisninger. En slik tilnærming til data kan i visse tilfeller medføre smertefulle revisjoner i ens oppfatninger. Det er dette HonestThinking dreier seg om! Les manifestet i sin helhet. 

Flerkulturelle samfunn - respekt for muslimer og islam

 

Dagens innvandrings- og integrasjonspolitikk er dypest sett respektløs overfor både muslimer og islam, for den har som en stilltiende forutsetning at muslimene vil bli som oss. Man sier man har respekt for islam og muslimer, men man forventer at muslimene oppgir sine ortodokse trosoppfatninger når de kommer til oss. Man antar samtidig at islam vil reformeres og moderniseres så snart muslimene bare integreres og får smaken på vår egen kulturs fortreffelighet. Dette er kultursjåvinisme på sitt råeste! Den uuttalte forutsetingen for dette scenariet er at vår sivilisasjon er islam overlegen. Les mer her.


Trusler mot demokrati og menneskerettigheter

Menneskerettigheter og demokrati står under press. En vesentlig trussel mot disse kommer fra den vestlige verden selv, i form av uærlig eller manglende tenkning. Det finnes en særegen vestlig form for “toleranse” som er så “tolerant” at den også tolererer totalitære og antidemokratiske ideologier. En uutalt eller ugjennomtenkt antagelse som ligger til grunn for en slik holdning er at alle kulturer, livssyn og religioner egentlig er like gode. Som følge av denne antagelsen avskjærer man seg selv fra en våken og kritisk tilnærming til totalitære og antidemokratiske ideologier. Les hele artikkelen.


Send epost til postmaster at honestThinking.org (erstatt ' at ' med '@') dersom du har artikler du ønsker at vi skal lenke opp eller publisere. Vi er åpne for kvalitetsbidrag fra alle.